Velkommen til Fronterrummet for matematikholdet 9maC21 (HF C-niveau)

Her kan du finde oplysninger om undervisningen samt forskellige undervisningsmaterialer.

Undervisningen foregår i lokale 204 i afdelingen på Buchwaldsgade 35: ti kl. 8.00-10.39 og to kl. 11.30-13.15

Denne forside er del af en såkaldt wiki, som også indeholder en række sider med forholdsvis korte og forhåbentlig præcise gennemgange af forskellige matematiske emner krydret med interaktive grafer og figurer. Der findes desuden til en række af emnerne små videoer (screencasts), hvor jeg tegner og fortæller - se link i menuen til højre eller under Aktivitet herunder




Skriftlig eksamen er man d. 2. juni i lokale 508 på Rugårdsvej 5

Mundtlig eksamen er man d. 26. maj i lokale 8 og 9 på Jernbanegade

Så er eksamensspørgsmålene her - og de er nu godkendt af censor.


Og her er den officielle undervisningsbeskrivelse ("pensum")


Og eksaminationslisten med tider




Hvis du har brug for at træne brøkregning - og det har du sikkert - kan du gøre det her. Hvis du har brug for at træne løsning af ligninger - og det har du sikkert også - kan du træne det her, her og her. Se også demo).


Aktivitet og "lektie"

Dato

Aktivitet

Afleveringer, materiale mm.

Man 2-6 Skriftlig eksamen (9-12 i lokale 508 på Rugårdsvej 5)
Man 26-5 Mundtlig eksamen (lokale 8 og 9, Jernbanegade)
Ti 29-4 Vi regner endnu et eksamenssæt
To 24-4 Vi arbejdede med eksamensspørgsmålene
Ti 22-4 Vi holdt terminsprøve.
To 10-4 Vi vil gerne bede jer om at evaluere forsøget med niveaudeling, som I har været en del af, ved at udfylde dette evalueringsskema. Derefter arbejder vi videre med eksamensspørgsmålene.
Ti 8-4 Vi regner et eksamenssæt
To 3-4 Aflevering 8
To 27-3 Rapport om statistik
To 20-3 Vi arbejder med Rapport om statistik
Ti 18-3 Vi arbejdede med gruppererede observationer
To 13-3 Vi blev færdige med de ugrupperede observationer
Ti 11-3 Undervisningen aflyst p.g.a. pædagogisk dag (for lærerne)
To 6-3 Læreren syg Rapport om geometri
Ti 4-3 Vi arbejdede med deskriptiv statistik, ugrupperede observationer
To 27-2 Vi arbejdede fortsat med rapport om geometri
Ti 25-2 Vi arbejdede med rapport om geometri
To 13-2 Vi regnede på Aflevering 7 Aflevering 7
Ti 11-2 Vi gennemgik beviset for cosinusrelationerne (også når højden falder udenfor trekanten) og arbejdede derefter videre med opgaverne 6-13.
To 6-2 Vi arbejdede med cosinusrelationerne, d.v.s. brugen af formlerne i forskellige situationer, opgaverne 6-13 (ikke bevis)
Ti 4-2 Vi arbejdede med sinusrelationerne (inkl. bevis - også når højden falder udenfor trekanten) og med formlerne for areal af en trekant.
To 30-1 Vi arbejdede videre med beregninger i retvinklede trekanter (Opgaver 1-5)
Ti 28-1 Læreren syg
To 23-1 Vi snakkede om definitionerne af cosinus, sinus og tangens og brugen af dem til at lave beregninger i retvinklede trekanter (Øvelse 5-9) Aflevering 6
Ti 21-1 Vi arbejdede med Pythagoras' sætning, både brugen af den (Øvelser 1-3) og beviset for den.
To 16-1 Vi begyndte på trigonometrien (trekantberegninger). Først repeterede vi grundlæggende begreber og derefter arbejdede vi med ensvinklede trekanter (Øvelserne 1-3 og opgaverne 1-4).
Ti 14-1 Vi samlede op på annuitetslån, snakkede om sammenligning af lån og lavede miniprojektet Lån og renter. Desuden snakkede vi om indekstal.
To 9-1 Vi arbejdede med annuitetsopsparing. Herunder så vi på brugen af regneark til at følge forløbet af en opsparing, brug af formlen for annuitetsopsparing og isolering af de forskellige variable i den (undtagen r). Endelig regnede vi øv. 4 og 5. Dernæst arbejdede vi med annuitetslån på stort set samme måde (øv. 6-8).
Ti 7-1 Vi arbejdede med renteformlen og isolerede fx de forskellige variable i denne samt regnede øvelserne 1-3. Desuden kiggede vi lidt på, hvordan man i regneark let kan lave tabeller, der fx viser udviklingen i saldoen på en konto, hvor et indsat beløb står og trækker renter.
To 5-12 Vi regnede tidligere eksamensopgaver til variabelsammenhænge
Ti 3-12 Vi arbejdede stadig videre med rapporten om vækstmodeller
To 28-11 Vi arbejdede stadig videre med rapporten om vækstmodeller Aflevering 5
Ti 26-11 Vi arbejdede videre med rapporten om vækstmodeller
To 21-11 Vi arbejdede videre med rapporten om vækstmodeller
Ti 19-11 Vi gik i gang med rapporten om vækstmodeller
To 14-11 Vi arbejdede videre med potensfunktioner, herunder omvendt proportionalitet Aflevering 4
Ti 12-11 Vi snakkede først lidt om eksponentiel regression og gik derefter videre med potenssammenhænge (til og med bestemmelse af a og b (og dermed ligningen) ud fra to punkter. Vi regnede på afleveringen i sidste time
To 7-11 Vi samlede op på fordoblings- og halveringskonstanter og gik så videre med bestemmelse af ligningen for en eksponentiel sammenhæng ud fra to punkter.
Ti 5-11 Vi snakkede om fordoblings- og halveringskonstanter for eksponentielle sammenhænge, herunder generelt om vækstformen, aflæsning af {$T_2$} og {$T_{\frac{1}{2}}$} på graf og sammenhængen mellem a og {$T_2$} eller {$T_{\frac{1}{2}}$}. Vi regnede øvelserne 8-12, 13 og 15-19
To 31-10 Vi arbejdede videre med eksponentielle sammenhænge: Graf, a og b's betydning for grafen, bestemmelse af x-værdien, når y-værdien er givet, fremskrivningsfaktor og vækstrate (øvelse 5-7)
Ti 29-10 Læreren syg!
To 24-10 Vi kiggede først på potenser og rødder (øvelse 1-4 og 5). Derefter udledte vi den generelle ligning for eksponentielle sammenhænge {$y=b\cdot a^x$} ud fra vækstformen (når x-værdien øges med 1, ganges y-værdien med et bestemt tal - fremskrivningsfaktoren a) Aflevering 3
Ti 22-10 Vi repeterede først lidt procentregning og introducerede brugen af fremskrivningsfaktorer til at lægge procenter til og trække procenter fra (øvelser: 1-5 og 6). Derefter kiggede vi på de tre eksempler, der introducerer eksponentielle sammenhænge
To 10-10 Vi regner øvelserne 1-6 i afsnittet om lineær regression færdige. Derefter snakker vi om Skæring mellem linjer og Ligefrem proportionalitet
Ti 8-10 Vi snakkede om Lineær sammenhæng ud fra to punkter (øv. 7-9) og om lineær regression (øv. 1-6 - vi fortsætter næste gang). Aflevering 2
To 3-10 Flex
Ti 1-10 Vi arbejdede videre med Ligning og graf for en lineær sammenhæng
To 26-9 Vi arbejdede med de tre eksempler, Verners taxa, Byens køreskole og Sportsklubben, som indleder kapitlet om lineære sammenhænge
Ti 24-9 Vi kiggede på opgaverne til grafisk løsning af ligninger. Derefter arbejdede vi med Formler og variable), øvelse 1-4, samt Tænk en sammenhæng (undtagen "urtehaven"), øvelse 5-6
To 19-9 Vi arbejdede med grafisk løsning af ligninger og opgaver hertil Aflevering 1
Ti 17-9 Vi arbejdede med generelle andengradsligninger og regnede opgaver hertil
To 12-9 Vi samlede op på ligninger med den ubekendte i højere potens. Resten af tiden blev brugt til at arbejde med Aflevering 1, som der var en del spørgsmål til. Vi aftalte at udskyde aflevering af Aflevering 1 til næste uge.
Ti 10-9 Aflyst - læreren syg
To 5-9 Vi samlede op på opstilling af ligninger og fortsatte med ligninger, hvor den ubekendte står i højere (især anden) potens.
Ti 3-9 Vi samlede lidt op på øvelserne 5-7 og arbejdede så videre med ligninger med x'er på begge sider af lighedstegnet (øv. 8 og 10). Derefter så vi på løsning af ligninger med flere ubekendte (bogstaver). Til sidst arbejdede vi med opstilling af ligninger (p849)
To 29-8 Vi samlede op på diverse regneregler ved at regne øvelse 13 (reduktion) sammen. Derefter snakkede vi om ligninger og ligningsløsning(PlusC p854). Vi regnede til og med øvelse 7.
Ti 27-8 Vi arbejdede videre med grundlæggende regneregler (plusC p881), herunder regneregler for parenteser inkl. øv. 8-9, samt brøkregning inkl. øv. 12.
To 22-8 Kursisterne blev først inddelt efter resultatet af screeningen. Derefter kiggede vi på nogle grundlæggende regneregler i PlusC, nemlig regningsarternes hierarki (med øv. 1-5) og regning med bogstaver (øv. 6-7)(p881).
Ti 20-8 Så kom vi så småt i gang. Vi fik stort set alle på det trådløse net og prøvede også at logge på Ludus Web og Fronter. Desuden fik vi oprettet konti hos Systime og kiggede lidt på PlusC HF i-bogen, som er vores lærebog. I anden time lavede vi screeningstesten. Til sidst snakkede vi lidt om læreplanen (som jo angiver hvilke emner, vi skal igennem).




Det har vi arbejdet med

Lærebog: Plus C hf

Emner
Læste sider, opgaver mm
Videoer
Tavlenoter





Afleveringer

Aflevering
Besvarelse